Faq – Često postavljana pitanja

Da li se Taxi Online bavi gradskim taxi vožnjama po gradu?

Bez obzira što su članovi našeg tima registrovani kao taxi prevoznici i neki od nas se i bave taxi prevozom po gradu, ipak mi ne pružamo ovakvu vrstu usluge. Nas ima manje od 10 u timu pa su šanse minimalne da kada nas pozovete neko od nas bude baš u to vreme u delu grada u kome ste vi. Čak i ako vam nije bitno da vozilo stigne brzo po vas na vašu adresu ipak imajte u vidu da se nikome, a pogotovo vozačima skupih automobila kakve naši članovi voze, ne isplati da dolazi iz nekog drugog dela grada da bi vozili stranku nekoliko kilometera. Za taksi vožnje po gradu imate veliki broj velikih taxi firmi sa velikim brojem članova raspoređenim po celom gradu i dispičerskim centrom koj radi 24 časa. Mi smo ipak na raspolaganju samo za međugradske i aerodromske taxi vožnje koje je potrebno zakazati unapred. 


Da li se Taxi Online bavi linijskim i deljenim prevozom putnika?

Ne! Linijski i deljeni prevoz putnika automobilom ili kombi vozilom su zakonom zabranjeni. Mnogi prevoznici ipak voze na crno ili nalaze neke rupe u zakonu kako bi pružali ovakvu uslugu. Taxi Online se bavi isključivo privatnim transferima, to jest klasičnim taxi vožnjama ali na duže relacije (aerodromske vožnje, međugradske)


Da li je Taxi Online najjeftiniji taxi do i sa aerodroma?

Taxi Online je totalno drugi koncept od klasičnih taxi firmi. Taxi firme se za tržište bore što većim brojem članova kako bi stranke mogle da dobiju vozilo u što kraćem roku. Taxi Online se i ne bavi gradskim vožnjama pa umesto da se trudimo da imamo što više članova, mi radimo upravo suprotno. Mi smo jako mali tim profesionalnih vozača koji voze odlične automobile. Po ponašanju, oblačenju i kulturi ne zaostaju za savremenim poslovnim svetom što nije uvek slučaj sa prosečnim beogradskim taksi vozačem. Međutim, sa visokim kvalitetom usluge ne ide i niža cena. Naša ciljna grupa i nisu klijenti koji traže jeftinije već bolje! Ali nismo ni skuplji što se aerodromskih vožnji tiče već naplaćujemo po zvaničnom fiksnom cenovniku aerodroma Beograd. Pri tom, ne naplaćujemo čekanje na aerodromu, praćenje leta i aerodromski parking. A vožnje van grada naplaćujemo skoro duplo jeftinije nego što bi ispalo po taksimetru.


Da li je TAXI ONLINE jeftiniji od običnog taxija za vangradske vožnje?

U gradu Beogradu za vangradske vožnje iz Beograda ka drugim mestima pa čak i udaljenim perifernim naseljima na snazi je treća tarifa. Treća tarifa je po pravilu uvek duplo skuplja od prve i trenutno iznosi 130 dinara po pređenom kilometru. To bi značilo da bi po taksimetru za vožnju od 100 kilometara što je od prilike relacija Beograd – Novi Sad morali da platite 13000 dinara plus putarine.  Taxi Online ovakve međugradske vožnje vozi po fiksnoj, u napred dogovorenoj ceni koja je skoro duplo niža. Naša cena po kilometru je između 0,5€ i 0,6€ po kilometru u pravcu i to sa uključenim putarinama.  Ovako visoka cena po taksimetru ima za svrhu da taksistima anulira sve one kratke vožnje koje često voze a ne bi želeli jer su ispod granice isplatljivosti. Međutim Taxi Online za razliku od običnih gradskih taksista vangradske vožnje vozi svakodnevno, i da bi imali posla na tom ograničenom tržištu moramo imati mnogo konkurentniju cenu. Naravno, ni ta cena se ne može porediti sa cenom autobuske karte ili voza, ali naravno nije ni ista vrsta usluge. Ako mislite da je naša cena vožnje do Novog Sada od 6500rsd visoka, imajte u vidu da bi po taksimetru koštala 13000 rsd a da  taxi vožnja koja povezuje dva periferna dela Beograda kao na primer Sremčicu i Borču može biti i preko 3000dinara.


Da li su međugradske vožnje sa TAXI ONLINE jeftinije nego sa linijskim taksijem?

Naravno da nisu. U nelegalnom linijskom ili deljenom prevozu delite cenu sa vama nepoznatim saputnicima. A u varijanti privatnog prevoza kakvu mi pružamo, trošak putovanja snosite sami ili sa svojim prijateljima ukoliko sa vama putuje još neko. Naravno privatni prevoz vam daje veću fleksibilnost jer vi određuje tačno vreme i mesto poslaska kao i krajnju destinaciju, a o višem kvalitetu usluge da ne govorimo. Taxi Online nije jeftina varijanta prevoza već premium usluga namenjena poslovnim i ostalim korisnicima bolje platežne sposobnosti.


Koja je cena karta do …?

Jedno od najčešće pitanje osoba koje zovu broj telefona sa sajta pre nego što pročitaju i jednu rečenicu je upravo koliko košta karta do na primer Novog Sada, Niša itd… Mi nemamo ni jedan autobus koji saobraća na nekoj redovnoj liniji pa da možemo da naplaćujemo bilo kakve karte. Ako angažujete Taxi Online, angažujete vozilo sa vozačem samo za vas i eventualno vaše prijatelje ili članove porodice koji putuju sa vama. Naravno osobe koje zovu tražeći nekakve karte, najčešće spuste slušalicu nakon što čuju cenu privatnog transfera putnika za relaciju koja njih interesuje.


Kada imate polazak do…?

Takođe često pitanje onih kojima treba autobus a ne privatni transfer ali su greškom došli do nas. Polazak do bilo kog mesta imamo u vreme koje Vi zakažete. Zakazivanje vožnje se vrši unapred.


Da li vozite do …?

Vozimo do bilo kog mesta u Srbiji i susednim zemljama. Naravno nemamo nikakve organizovane linije i slično već vozimo tamo gde nas Vi angažujete da vozimo. Za neka mesta već imamo istaknutu cenu transfera a svako nam možete poslati upit za tačnu cenu za relaciju koje nemamo istaknutu u cenovniku.


Da li vozila imaju Wifi internet?

Sva naša vozila su opremljena WiFi uređajem preko koga možete koristiti mnogo brži internet nego preko mobilne mreže podataka. Nažalost Van Srbije internet zbog rominga nije na raspolaganju.


WHATSAPP CHAT mail