S obzirom da nas često kontaktiraju putnici kojima je potreban linijski ili deljeni prevoz putnika na duže relacije ili do aerodroma a mi se tim vrstama prevoza ne bavimo ne bavimo, u ovom postu ćemo objasniti razliku između linijskog, deljenog(grupnog) i privatnog transfera putnika. Pre svega ovde se govori o taxi transferima ali je razlika ista i u ostalim načinima drumskog prevoza putnika tj. u autobuskom saobraćaju i kombi prevozu putnika.

 

Limo servis Beograd

 

 

Privatni transfer putnika

Privatni transferi putnika bilo da je u pitanju taxi prevoz do aerodroma ili medjugradske vožnje taxijem su ono čime se mi bavimo. Pod privatnim prevozom se podrazumeva prevoz isključivo stranke koja angažuje prevoznika za određenu vožnju. Naravno stranka može imati svoje saputnike, prijatelje ili porodicu ali nikako prevoznik ne može primati i druge stranke u istoj toj vožnji jer to onda nije privatna vožnja već deljena. U slučaju privatnog transfera, stranka bira i vreme polaska, određuje tačnu adresu sa koje želi da krene i na koju želi da stigne. Može birati i rutu kojom će se putovati i mesta za pauzu kada su u pitanje duže vožnje. To su ujedno i prednosti ovakvog prevoza a mana je cena koja ne može biti jeftina ukoliko stranka nema svoje saputnike sa kojima bi podelila trošak. Takođe, u privatni transfer možemo svrstati i druge dve usluge koje pružamo a to su najam vozila sa vozačem koj najčešće koriste  poslovni ljudi koji imaju imaju dosta obaveza na više mesta po gradu pa im je jednostavnije da iznajme taxi na par sati nego da između svake obaveze traže drugi. I druga usluga koju pružamo i svrstava se u privatne vangradske vožnje su privatni izleti i ture koje najčešće koriste strani turisti koji odsedaju u Beogradu kao i naša dijaspora koja dođe u Srbiju na godišnji odmor.

 

Taxi do aerodroma

 

Linijski prevoz putnika

U državi Srbiji zakon dozvoljava linijski prevoz putnika isključivo autobusima i mini busevima bilo da je u pitanju međugradski ili gradski prevoz. Linijski taxi i linijski kombi prevoz su kod nas zabranjeni i Taxi Online se time ne bavi. Međutim bez obzira na zakon mnogi prevoznici se time ipak bave. Mnoga mesta u Srbiji nisu dobro povezana autobuskim saobraćajem ili kako se to kaže “odsečena” su od sveta pa se javlja potreba organizacije ovakvog prevoza na “crno” čime se mi ne bavimo. Pod linijskim prevozom se naravno podrazumeva vožnja unapred utvrđenom rutom i sa stajanjem vozila na određenim mestima(stajalištima) radi izlaska i ulaska putnika. Kada je u pitanju linijski taxi tj. linijski prevoz putničkim automobilima i linijski kombi, rute i stajališta su malo fleksibilnija nego kada su u pitanju autobuske linije. Neki prevoznici ove vrste imaju utvrđen i red vožnje ali većina ovih ilegalnih taksi i kombi prevoznika kreće kada na početnoj stanici prime dovoljno putnika. Prednost ovakvog prevoza je niska cena ali su mane mnogobrojne: od toga da da Vam ne odgovaraju idealno ruta, stajalište i vreme polaska pa do čestog stajanja i potencijalne  prenatrpanosti ovakvih vozila koja su najčešće u očajnom stanju jer ovakav vid prevoza nije isplatljivo raditi sa doobrim automobilima.

 

 

Grupni deljeni prevoz od vrata do vrata

Grupni i deljeni transferi kada je u pitanju prevoz automobilima su jako popularni kada je u pitanju prevoz sa aerodroma ili do aerodroma, a kada je u pitanju kombi prevoz onda je deljenje prevoza popularno za vožnje u inostranstvo i šoping ture. Odmah da napomenem da Taxi Online ne pruža uslugu ove vrste i ako nas često kontaktiraju upravo za takav vid prevoza. U ovakvom vidu transfera za razliku od privatnih transfera prevoznik u vozilo može primiti više različitih stranaka koje se nisu lično dogovorile o zajedničkom prevozu već su nezavisno jedne od drugih kontaktirala prevoznika u vezi vožnje do istog odredišta.

Ali i kod grupnog prevoza kao i kod privatnog, vozač stranke prikuplja na njihovim adresama a ne na usputnim stajalištima što je glavna razlika ali i prednost u odnosu na linijski taxi ili kombi. Mana u odnosu na linijski prevoz putnika je vreme koje se u putu izgubi na odlaske na adrese svih putnika koje nisu usputne.

 

Međugradski Taxi Prevoz – Beograd

BLOG:

Tripadvisor nagrada za 2022

Tripadvisor nagrada za 2022

Taxi Online je dobitnik TripAdvisor-ove nagrade Travelers' Choice za 2022. godinu   Krajem januara 2021. je naš mali tim prvi put postao firma broj 1 za prevoz po preporuci najvećeg globalnog turističkog portala TripAdvisor a sada u 2022. godini smo tu nagradu...

Šta  je to međugradski taksi prevoz?

Šta je to međugradski taksi prevoz?

Mnogi od putnika koji nas kontaktiraju smatraju da je međugradski taxi isto što i linijski taxi. Zato ćemo vam u ovom postu objasniti obe vrste prevoza putnika i njihove razlike. Takođe, uporedićemo ćemo njihove prednosti i mane kako međusobno tako i u odnosu na...

Prvi na TripAdvisor-u

Prvi na TripAdvisor-u

Krajem januara 2021. je naš mali tim postao firma broj 1 za prevoz po preporuci najvećeg globalnog turističkog portala TripAdvisor. U konkurenciji 79 taxi kompanija, limo servisa, autobuskih i kombi prevoznika iz Beograda Taxi Online je ocenjen kao najbolji izbor....

WHATSAPP CHAT mail