Zlatibor je najpopularnija domaća destinacija beograđana za odmor ili vikend. Za skijanje možda nema uslove kao Kopaonik ali je ipak Zlatibor dosta bliži Beogradu pa je ipak nešto popularniji. Leti s druge strane, beograđani traže spas od užarenog beogradskog asfalta pa se i leti odlučuju na bekstvo iz grada na neki od planinskih bisera Srbije kao što je Zlatibor. Šumoviti proplanci i nadmorska visina preko 1000m čine Zlatibor vazdušnom banjom u kojoj vlada prijatna klima. Brojni su sadržaji koji mogu Vaš boravak na Zlatiboru učiniti zanimljivim poput vožnje kvadova, bicikla, šetnje, spuštanja bobom, skijanja, biciklizma, jahanja, a ni noćni život nije zanemarljiv. I na samom Zlatiboru a i u njegovoj okolini ima se šta videti. Predlažemo da posetite Stopića pećinu, Potpećku pećinu, vodopad Gostilje, etno selo Sirogojno. A nije daleko ni čuvena Šarganska osmica.

Taxi transfer Beograd – Zlatibor

Put ibarskom magistralom od Beograda do Zlatibora je preopterećen saobraćajem a pogotovo teretnim vozilima pa  zbog toga je za udaljenost od 230km potrebno oko 4h vožnje. Izgradnjom jednog dela auto puta od Ljiga do Čačka vožnja je malo olakšana, ali s obzirom da je taj deo puta malo duži vreme vožnje nije ništa narošito kraće. Zbog toga turisti koji idu na Zlatibor iz Beograda, a pogotovo naši ljudi koji rade u inostranstvu, angažuju upravo taxi za uslugu prevoza do ovog turističkog centra. Cena prevoza taxijem do Zlatibora naravno je manje isplativa nego vožnja autobusom. Ali ako uzmete u obzir da ćete posle vožnje autobusom izgubiti ceo dan na Zaltiboru dok se oporavite, i još ako imate 3-4 saputnika onda taksi do Zlatibora i nije tako loša opcija.

Beograd-Zlatibor cena 12000din, Beograd-Užice 11000din

Nažalost linijski taxi do Zlatibora ne postoji. Ali obično retko ko i ide sam na Zlatibor ili u bilo koj drugi turistički centar, pa kada ide više putnika zajedno onda prevoz taxijem i nije toliko veliki trošak. A za strane turiste imamo čak i organizovan jednodnevi privatni izlet na Zlatibor za koj nas često angažuju kako sami turisti tako i osoblje beogradskih hotela. A ponekad nas angažuju i vlasnici zlatiborskih apartmana kako bi smo im dovezli goste iz Beograda i otvoreni smo za svaku saradnju tog tipa.

Kombi prevoz do Zlatibora 16000din

Ako je u pitanju veća grupa putnika na raspolaganju imamo i kombi vozilo sa 8 sedišta plus vozačevo. Cena transfera kombijem je veća za 5000din ali je ipak isplatljivija jer je deli veći broj putnika.

 REKLAMIRAJTE SE U KOMENTARU

Ukoliko imate da ponudite apartman ili imate da preporučite neko zanimljivo mesto na Zlatiboru budite sloboodni da to predstavite u komentaru.

viberfaebook chat
%d bloggers like this: