Izlet lisine

8-10h / 14000din

POGLEDAJTE I OSTALE IZLETE

posetite Manastire manasija i ravanicu, resavsku pećinu i vodopad lisine

Najpopularniji celodnevni privatni izlet iz Beograda. Tura samo u kojoj ćete upoznati prirodna bogatstva poput pećine duge 4,5km i vodopada uz čiji zvuk možete uživati u kulinarskim specijalitetima ovog kraja Srbije  tako, a upoznaćete i kulturno nasleđe u vidu srednjovekovnih manastira. Do ovog dela Srbije u podnožiju Kučajskih Srbije deli nas samo oko 2 ipo sata vožnje koja je i sama po sebi zanimljiva.

mANASTIRi MANASIJA i ravanica

Manastir Manasija ili Resava je jedan od najznačajnijih spomenika srpske kulture. Zadužbina despota Stefana Lazarevića počeo je da se zida 1407, a gradnja je okončana 1418. godine.  Ovaj srednjovekovni manastir je okružen velikim zidovima koji su služili za odbranu. Opciono, možete posetiti i manastir Ravanicu koj se nalazi nekih 20km od puta kojim se ide što bi uticalo na dužinu trajanje ture.

resavska pećina

Najveća, i za turiste najzanimljivija pećina u Srbiji je upravo Resavska pećina. Slučajno je otkrivena tek 1962 godine i 10 godina kasnije je otvorena za javnost i ako se i dan danas još uvek istražuje. Uređena staza za obilazak turista je 800m, istraženi deo je dug 2850m a izmereni deo 4500m. Bogata je pećinskim nakitom starim i po 45 miliona godina. Cena ulaznice u pećinu i razgledanje sa vodičem iznosi svega 300 din.

Vodopad Lisine , Veliki Buk

Na kraju ove jednodnevne ture posećujemo podnožije planine Beljanice gde se na rečici Vrelo nalazi 25m visok vodopad Lisine i od njega 800m udaljen izvor ove čiste planinske rečice mali vodopad Vrelo do kog vodi uređena šumska staza pored same rečice. Mnogobrojni restorani smešteni na samoj obali reke prava atrakcija. Dimljena pastrmaka ili možda sveža koju vade iz svog privatnog ribnjaka tek kada poručite, teletina ili homoljska jagnjetina ispod sača….. jela su koja ćete dugo prepričavati.

Kontakt

Vlasnik

Auto Taksi Prevoznik Dušan Pantić, Beograd, Rakovica. PIB:105824184

Radno vreme(za pozive)

Radni dani: 09:30 – 19:30
Vikend: 09:30 – 19:30

WHATSAPP CHAT mail