Privatni izlet do novog sada

POGLEDAJTE I OSTALE IZLETE

Novi sad

Sa nešto manje od 300.000 stanovnika Novi Sad je 5-6 puta manji od Beograda od kog je udaljen oko 100 kilometara auto putem. Ali čak i mnogi stanovnici Beograda smatraju Novi Sad najlepšim gradovim Srbije. Nepravedno, Novi Sad mnogo manje i turista obilazi osim za vreme jednog od najpopularnijih muzičkih festivala –Exit . Međutim, ukoliko ste turistički ili poslom u Beogradu možda bi ste trebali da razmislite i o jednodnevnoj poseti Novom Sadu do koga je potrebno samo nešto više od sat vremena vožnje. Takođe posetu Novom Sadu možete spojiti sa posetom Fruškoj Gori koja se nalazi u blizini.
Novi Sad je grad na obali Dunava osnovan davne 1694te godine i dugo je bio  smatran centrom srpske kulture. I danas je upravo Novi Sad ekonomski, kulturni, univerzitetski centar severnog dela Srbije- Vojvodine. Zbog toga što je dobar deo istorije ovej deo Srbije je bio pod austro-ugarskom okupacijom, a izbog toga što u njemu živi veliki broj nacionalnih manjina čije su se kulture preplitale, Novi Sad krasi jedinstven šarm koj se može primetiti i u samoj arhitekturi zgrada u centru grada.
Katedrala u Novom Sadu

Centar grada

Naš vozač bi Vas ostavio u samom centru grada na ulasku u veliku pešačku zonu. Vrlo brzo ćete naići na prelepu Rimokatoličku parohijsku crkvu Svete Marije koja će Vam zbog svoje visine biti orjentir kako se ne bi ste izgubili obilazeći šarmantne uličice Novog Sada prepune prijatnih kafića i pabova. Predviđeno vreme za obilazak centra je oko 2-3 sata.

PETROVARADINSKA TVRĐAVA

Kada završite sa razgledanjem grada, vozač bi vas prevezao na desnu obalu Dunava gde se na Petrovaradinskoj steni nalazi čuvena Petrovaradinska Tvrđava.  Gradili su je Austrijanci  u periodu od 1692. do 1780. na mestu srpske srednjovekovne tvrđave koju su prethodno srušili. Napravljena je zbog stalne opasnosti od Turaka i blizine granice sa Osmanskim carstvom. 

Plaža Štrand

Nije baš na moru, ali ukoliko Novi Sad posećujete u letnjim mesecima možete posetiti gradsku plažu Štrand koja se nalazi na Dunavu. Novi Sad je poznat i po možda i najlepšim devojkama u Evropi pa ukoliko ste muškarac imaćete šta i da vidite.

Kontakt

Vlasnik

Auto Taksi Prevoznik Dušan Pantić, Beograd, Rakovica. PIB:105824184

Radno vreme(za pozive)

Radni dani: 09:30 – 19:30
Vikend: 09:30 – 19:30

WHATSAPP CHAT mail