izlet Golubac

7-9h / 12000din po grupi

POGLEDAJTE I OSTALE IZLETE

golubačka tvrđava, srebrno jezero i vimnacium

Jedna lepa tura prema istočnom delu Srbije i samog ulaska u nacionalni park Đerdap i obilazak znamenitosti poput Golubačke tvrđave koja se nalazi na samom ulasku Dunava u Đerdapsku klisuru, arheološkog nalazišta iz vremena Rimljana kao i pauza za ručak i kupanje na Srebrnom Jezeru. Moguće je u dogovoriti se i o dužoj turi koja bi obuhvatila i vožnju do najstarijeg arheološkog nalazišta urbanog naselja u Evropi koje datira još 9500. godine pre nove ere – Lepenski Vir.

viminacium

Viminacium je bio grad i rimski vojni logor  u periodu između I i VII veka. Bio je jedan od najznačajnijih logora legije na Dunavu  i glavni grad rimske provincije Mezije koja je se prostirala preko velikog dela današnje Srbije, Makedonije i Bugarske. A na prostoru Viminacijuma moći ćete čak da vidite i kosture iskopanih mamuta na ovom područiju.

golubačka tvrđava

Ova tvrđava iz XIV veka je popularna kako za strane tako i za domaće turiste i u potpunosti je prilagađena posetiocima pa osim same tvrđave u sklopu lokaliteta možete posetiti i srednjovekovnu krečanu, Mahmud-Pašin hamam kao i rimsku kuću.

srebrno jezero

Ukoliko vašu turu đerdapskom magistralom niste produžili do Lepenskog Vira imaćete vremena u povratku za posetu Srebrnom Jezeru. Ovo 14km dugo veštačko jezero nastalo pregrađivanjem dunavkog rukavca nije ništa posebno ali njegove peščane plaže, čista voda i sjajni riblji restorani ga čine vrednim posete u sklopu ovog izleta.

Kontakt

Vlasnik

Auto Taksi Prevoznik Dušan Pantić, Beograd, Rakovica. PIB:105824184

Radno vreme(za pozive)

Radni dani: 09:30 – 19:30
Vikend: 09:30 – 19:30

WHATSAPP CHAT mail