izlet na AVALu

3-4h / 6500din po grupi

POGLEDAJTE I OSTALE IZLETE

NAJLEPŠI POGLED NA BEOGRAD

Beograd je evropska prestonica koju godišnje poseti više od milion stranih turista. Pored istorije, arhitekture, kulturnog nasleđa širom sveta je sve poznatiji i zbog fantastičnog noćnog života. Međutim, većina posetiooca glavnog grada Srbije zbog neupućenosti propusti da poseti turističke atrakcije koje se nalaze van užeg centra grada. Jedna od takvih atrakcija se nalazi na svega 40 minuta vožnje. Pogled sa 204 metra visokog Avalskog tornja smeštenog na planini Avala ostaviće Vas bez daha. Uživajte u zelenilu i usput obiđite i veliki spomenik Neznanom Junaku . A kada ogladnite, sa druge strane planine, okružen gustom šumom nalazi se restoran planinarsko-skijaškog društva Avala – „Čarapićev Brest“ u kome možete uživati u srpskim specijalitetima po veoma povoljnim cenama.

Avalski toranj

Uživajte u pogledu sa avalskog tornja na Beograd i čitavu Šumadiju. 1965te godine kada je sagrađen bio je najviša građevina Balkana. Kompletno je srušen u NATO agresiji na SR Jugoslaviju 1999te godine i sagrađen ponovo 2010-te godine.

Spomenik neznanom junaku

Na samom vrhu Avale nalazi se prelepi spomen park i spomenik-mauzolej Neznanom Junaku, sagrađen po želji kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u čast braniocima otadžbine u Velikom Ratu u kome je Srbija izgubila 28% svog stanovništva.

izletište Čarapićev Brest

Izletište u podnožiju Avale u kom je nekad čuveni vojvoda Vasa Čarapić okupljao narod za ustanak protiv Turaka. Danas su tu Turci kao i ostali strani turisti dobrodošli da uživaju prelepom prirodnom ambijentu i specijalitetima srpske nacionalne kuhinje u restoranu planinarsko-smučarskog društva „Avala“.

Kontakt

Vlasnik

Auto Taksi Prevoznik Dušan Pantić, Beograd, Rakovica. PIB:105824184

Radno vreme(za pozive)

Radni dani: 09:30 – 19:30
Vikend: 09:30 – 19:30

WHATSAPP CHAT mail